Care sunt avantajele clinicii noastre VoxDentalCare?

Tratamente fara durere si fara stres, totul se desfasoara intr-un ambient placut si relaxat.
Pacientii nostri sunt intotdeauna in centrul atentiei si ne dedicam intru totul pentru satisfactia lor.
Echipa de medici stomatologi experimentata, care se bucura de recunoastere la nivel national.

Inhalosedarea


Este metoda ideala pentru copiii speriati de tratamentele medicului dentist, dar si pentru adultii foarte agitati. Procedeul ajuta la calmarea pacientului, ofera un tratament fara stres si elimina frica de anestezia locala..

Protoxidul de azot a fost descoperit in 1772. Inca din 1960 tehnica de inhalosedare a fost inclusa ca disciplina de invatatmant in universitatile americane de stomatologie. Inhalosedarea cu protoxid de azot si oxigen este folosita in prezent in SUA in procent de 90% de pedodonti si 50% de celelalte specialitati dentare.

Procedeul de inhalosedare este metoda prin care se obtine starea de sedare constienta. Sedarea constienta este o stare de relaxare mintala insotita de capacitatea de a pastra caile respiratorii deschise si de a raspunde satisfacator la stimuli fizici sau la comenzi verbale. Datorita efectelor pe care le determina asupra sistemului nervos se mai numeste si “funny gas” sau “gaz ilariant”.

Protoxidul de azot functioneaza foarte rapid – ajunge la stimuli nervosa in citeva secunde și are proprietăți de relaxare după 2-3 minute. Este eliminat din organism la nivel pulmonar in aproximativ 3-5 minute dupa ce alimentarea cu gaz este oprita. Protoxidul de azot se poate doza pana la obtinerea rezultatului dorit, deci exista control absolut asupra administrarii protoxidului de azot astfel prevenind posibilitatea de supradozare accidentala.

În funcție de concentrație și durata de administrare a protoxidului, exista patru nivele de sedare pe care pacientul le poate experimenta: senzație de furnicături, mai ales la nivelul bratelor si picioarelor, sau un sentiment de vibrație; senzatie de incalzire; un sentiment de bunăstare,; la un nivel mai profund de sedare – somnolență, dificultate de a ține ochii deschisi sau de a vorbi., stare de beatitudine.

Sedarea prin inhalosedare este un procedeu sigur, neavand efecte secundare asupra inimii, sau a creierului.Contraindicatiile protoxidului de azot sunt: boli pulmonare croncice obstructive (BPOC), bronsita cronica, emfizem, anemie megaloblastica, cord pulmonar, astm cronic, sarcina, hepatita B sau C, tuberculoza, boli autoimmune, boli respiratorii, infectii ale urechii medii sau un istoric continand abuz de substante. Daca suferiti de claustrofobie poate fi o contraindicatie pentru a opta in folosirea protoxidului de azot.

Protoxidul de azot este administrat printr-o masca nazala de unica folosinta. Trebuie sa puteti respira pe nas (nasul infundat, raceli, alergii, etc. sunt incompatibile cu folosirea inhalosedarii). Trebuie evitate alimentele solide cu 4 ore inainte de programarea la medic si cele lichide cu 2 ore inainte. Evitati produsele continand cafeina. Protoxidul de azot poate produce greata, ceea ce poate duce la reflex de voma. In ziua programarii nu luati antidepresive (decat daca medicul dentist stie de ele) sau alte sedative neprescrise de catre medicul dentist.

Care sunt avantajele clinicii noastre VoxDentalCare?

Tratamente fara durere si fara stres, totul se desfasoara intr-un ambient placut si relaxat.
Pacientii nostri sunt intotdeauna in centrul atentiei si ne dedicam intru totul pentru satisfactia lor.
Echipa de medici stomatologi experimentata, care se bucura de recunoastere la nivel national.